Bugün

2025 Asgari ücret zammı net rakamı ve en düşük emekli maaşını canlı yayında açıkladı: 'Üzgünüm ama'

Yayınlanma: 01 Ekim 2024 - 13:20

Asgari ücret zammı için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca işçi Ocak ayında okkalı zam beklerken hayal kırıklığı yaratacak rakam geldi. O isim “üzgünüm ama bu rakamın üstü olmayacak” diyerek net asgari ücreti açıkladı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Milyonlarca çalışan 2025 yeni asgari ücret ne kadar olacak sorusuna yanıt arıyor. Artık 3 ay gibi kısa bir süre sonra 2024 asgari ücret belli olacak. Asgari ücret artışı sadece çalışanları ilgilendirmiyor. Aynı zamanda bir çok hizmet sektörü, SGK tarafından yapılan ödemeler de asgari ücretle orantılı oluyor. Yani Ocak 2025’te açıklanacak asgari ücret doğrudan 8 milyon çalışanı etkilese de dolaylı yoldan tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. Asgari ücret zammı için geri sayım başlarken SGK uzmanı İsa Karakaş’tan çok net tahmin geldi. Peki yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak?

Asgari ücret, sadece çalışanları değil, gıda ve hizmet sektörü gibi birçok alanda fiyatları doğrudan etkileyen kritik bir unsur haline gelmiş durumda. Temmuz ayında beklenen ara zam yapılmadığı için çalışanlar, gözlerini Ocak 2025’te açıklanacak yeni asgari ücrete çevirdi. Milyonlarca kişi, “2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak?” Sorusunun yanıtını ararken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ın açıklamaları zammın beklentilerin altında kalabileceğini gösteriyor.

2025 Asgari Ücret O RAKAMI GEÇMEYECEK

TGRT Haber’den derlenen habere göre SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 asgari ücret zammı için kesin ve net rakamı verdi. Oldukça iddialı konuşan Karakaş, “Kesin konuşuyorum” diyerek yeni asgari ücretin 22 bin 500 TL’den fazla olmayacağını açıkladı. Karakaş, işverenlerin asgari ücret zammında 500 Dolar sınırını işaret ettiğini belirterek, zamlı asgari ücretin en fazla 20 bin ile 22.500 lira arasında olacağını vurguladı.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN DE YENİ TAHMİN GELDİ

Asgari ücret beklentisini açıklayan SGK Başuzmanı İsa Karakaş’tan emekli zammı için de beklenen tahmin geldi. Milyonlarca emeklinin düşük zamlar nedeniyle enflasyon karşısında ezildiğini ve açlık sınırının neredeyse yarısı kadar maaş aldığını belirten Karakaş, yeni yılda da bu durumun değişmeyeceğini dile getirdi. SSK ve Bağ-Kur emeklisine verilecek Ocak 2025 zammının en fazla yüzde 15 olacağını söyleyen SGK uzmanı memur ve memur emeklisi için ise yüzde 10’un üstünde bir artış beklenmediğini ifade etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ 15 BİN TL OLACAK

Milyonlarca kişi aynı zamanda Ocak ayında verilecek en düşük emekli maaşını da merak ediyordu. SGK uzmanı İsa Karakaş, Ocak’ta en düşük emekli maaşının 15 binin üstüne çıkmayacağını açıkladı.

3 / 3
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR